Paris 2010: Honda Jazz Hibrid

Debutul mondial al modelului Honda Jazz Hybrid la Salonul Auto din Paris va oferi posibilitatea de a demonstra faptul că Honda a adăugat tehnologia IMA hibrid hatchback-ului inovativ, păstrând în acelaşi timp flexibilitatea sistemului unic “Magic Seats”.

Paris 2010: Honda Jazz Hibrid Paris 2010: Honda Jazz Hibrid

Important este faptul că, în cazul Jazz Hybrid, integrareasistemului hibrid nu a diminuat spaţiul interior, portbagajulrămânând la acelaşi nivel ca şi la modelele actuale Jazz 1.2 şi1.4. Acumulatorul IMA şi unitatea de control au fostintegrate în zona de sub portbagaj,păstrându-se astfel capacitatea neschimbată de 300 de litria portbagajului, care permite scaunelor Magic Seats să seplieze în acelaşi fel ca la versiunile non-hibride. Aceastaînseamnă că scaunele se pot plia în întregime pentru afurniza un spaţiu larg de 831 de litri, sau că ele pot fipliate pentru a sta în poziţie verticală în asa fel încât săacomodeze elemente înalte în maşină.


Sistemul hibrid IMA şi unitatea de control sunt aceleaşi cala hibridele Insight şi CR-Z, profitând de fiabilitatea dovedită a acesteitehnologii importante. Cu aproape două decenii de dezvoltare şi 10ani de vânzări, sistemul IMA Honda s-a dovedit a fi o tehnologieflexibilă şi de încredere - peste jumătate de milion de vehicule cebeneficiază de combinaţia de emisii scăzute şi economie decombustibil sunt prezente pe şosele.
Jazz Hybrid va avea acelaşi motor ca hibridul Insight, de 1,3 litrii-VTEC şi cu toate că este mai înalt (fapt ce îi oferă însă o mareflexibilitate), modelul are emisii scăzute, la un nivel comparabil,de doar 104 g/km de CO2, conform testelor interne Honda. Ca şihibridele Insight şi Civic, modelul Jazz va fi capabil să rulezenumai pe motorul electric în anumite condiţii de viteză mică şimedie, acest lucru contribuind la o cifră combinată a consumului decarburant de doar 4.4 l/100km.


Jazz Hybrid va fi pus în vânzare pe anumite pieţe europeneîn prima parte a lui 2011, iar preţurile, nivelurile deemisie omologate şi specificaţiile complete vor fi anunţate în timputil.