Paris - capitala cea mai aglomerată din Europa

Nu degeaba capitala noastră este denumită "micul Paris". Asta deoarece în capitala franceză ambuteiajele sunt mult mai grandioase. De fapt, Parisul este cea mai aglomerată capitală europeană.

Paris - capitala cea mai aglomerată din Europa Paris - capitala cea mai aglomerată din Europa

Conform unui studiu INRIX (furnizor de servicii pentru ciculaţie şinavigaţie), topul celor mai aglomerate capitale din Europaeste condus de Paris, capitala Franţei. Care se pare că seplasează destul de departe înaintea altor capitale aglomerate,precum Londra sau Berlin.

Conform studiului, parizienii pierd anual, în medie, 70de ore în ambuteiaje - următorul oraş ca grad deaglomerare din Franţa, Lyon, se "laudă" cu doar 34 de ore pierduteîn trafic.

Studiul mai arată că în dimineţile de marţi seînregistrează vârful ambuteiajelor în Paris, între 8 şi 9capitala franceză fiind declarată un adevărat calvar de cătreşoferi. Atunci, timpul pierdut în trafic este mai mare cu 52% decâtîn cazul unui trafic normal.

Cea mai "neagră" zonă, din punct de vedere al traficuluicongestionat, este între Porte d'Italie şi Porte d'Ivry, unde,pe o distanţă de numai 400 de metri, se pierd săptămânal 99de ore!

Interesant, deşi Parisul este cea mai aglomerată capitalăeuropeană, reţeaua de şosele şi autostrăzi franceze estedeclarată cea mai fluidă din Europa.

Noi putem spune că suntem de acord cu acest studiu: cu ocaziaSalonului Auto Paris 2010, am "reuşit" săfacem cu Duster-ul un timpdublu de la hotel la salon decât cu metroul. În plus,aglomeraţia la intrarea în Paris o depăşeşte lejer pe cea de laintrarea în Bucureşti.

Aşadar, dacă aveţi de gând să vizitaţi capitala luminii cumaşina, înarmaţi-vă cu răbdare la volan. Bucureştiul este doarîncălzirea!