Pasiune italiană la pătrat: Ferrari 458 Spider prin Pasul Stelvio

Autor: Tudor Rus 09 aug. 2012 Știri auto
Pasiune italiană la pătrat: Ferrari 458 Spider prin Pasul Stelvio

Răspunsul la această întrebare ne este oferit de cei de la Car and Driver, care şi-au trimis unul din corespondeţi pe serpentinele drumului care traversează estul Alpilor, evident la volanul unui Ferrari. Pasul Stelvio, sau SS 38 după numele oficial, este cea mai înaltă strâmtoare pavată din estul Alpilor şi pune la bătaie o secţiune ce cuprinde 48 de curbe în ac de păr urmată de o a doua, de viteză, cu mai multe porţiuni în linie dreaptă. 

Odată pornit, monstruosul motor V8 de 4,5 litri al lui 458 Spider eliberează cei 562 CP care inundă serpentinele în timp ce maşina negociază virajele extrem de strânse, porţiunile înclinate sau desele îngustări de drum pe care traseul i le aruncă în cale. Discurile de frână carbon ceramice ţin în frâu caii putere dezlănţuţi de răgnetul motorului şi permit astfel şoferului să admire panorama alpină spectaculoasă, vremea extrem de schimbătoare şi traseul în zig-zag oferit de relieful montan.

În energica urcare spre cel mai înalt punct al trecătorii, situat pe la cota 2.700, Ferrari-ul se pregăteşte de porţiunea mai rapidă, de coborâre, unde va solicita la maxim limitele celui care îl conduce prin alternarea modului Sport cu cel Race.  Dar cel mai bine este să vă relaxaţi vreme de 10 minute şi să savuraţi aventura alpină a lui 458 Spider, vizionând videoclipul de mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide