Pentru cei care stau la etajul 10 şi au un SUV capabil

Autor: Alexandru Banu 09 nov. 2017 Știri auto
Pentru cei care stau la etajul 10 şi au un SUV capabil

Ce altceva s-ar mai putea inventa azi? Ce altceva ne-ar mai putea uimi. Aşa am zis mereu. Şi acum 1 an, şi acum 100 de ani. Mereu am crezut că s-a atins limita invenţiilor şi a uimirii.

Industria de maşini e una care trece praguri continuu. Dacă atunci când s-au afişat primele maşini electrice am zis că ăsta e capătul imaginaţiei şi al tehnologiei, am fost contrazişi de maşinile autonome. De la păstrarea benzii s-a ajuns la nivelul 3 de autonomie, în care maşina face totul şi te avertizează când trebuie să revii cu mâinile pe volan pentru control. Acum deja se studiază ultimul nivel de autonomie, 5. Atunci vom citi ziarul şi vom spăla ceaşca de cafea la volan. Că tot a inventat Ford un robinet care-ţi dă apă filtrată din condensul generat de aerul condiţionat.

Acum câteva săptămâni am văzut că în Dubai, Poliţia testează nişte hoverboard-uri care zboară la 5-6 metri înălţime. Se poate mai mult? Da, se poate şi în industria încă pe roţi. SUV-urile au o creştere a cererii fantastică. O dinamică similară apariţiei hatchback-urilor care au redefinit clasa compactă a sedan-urilor. Sunt mai înalte, spaţioase, îţi dau senzaţia de siguranţă şi te urci cu ele pe ceilalţi din trafic.

Land Rover e una dintre companiile care produce SUV-uri la nivelul de 5 stele+. Sunt maşini premium care concurează dimineaţa, la prânz şi seara cu tancurile germane Audi, BMW şi Mercedes. Vârful de gamă în lux şi putere e Range Rover. Poate nu e cel mai bun offroader, dar ca SUV are tot ce-ţi trebuie.

Dacă aveam nevoie de o demonstraţie de potenţă, iată că o avem. S-au gândit englezii cum să ne arate că maşina asta e capabilă până la cer şi au cocoţat-o la 10.000 de trepte altitudine. Nu cu elicopterul, ci pe roţi. Scările au fost parcurse integral şi în viteză de acest Range. Ok, nu vrem să ştim ce li s-a-ntâmplat articulaţiilor, dar nici nu credem că sunt situaţii în viaţă când eşti nevoit să urci 10.000 de trepte cu maşina. Poate numai dacă eşti actor la Hollywood în Die Hard 1267. Oricum, demonstraţia asta e de văzut pe repeat.

Autor Alexandru Banu

RANGE ROVER URCĂ 10.000 DE TREPTE (VIDEO)

 

 

 

 

 

  

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide