Planuri de investiţii pentru Automobile Craiova

Preşedintele Ford Europa i-a prezentat premierului Tăriceanu, oferta tehnică pentru preluarea companiei Automobile Craiova, prin care investitorul îşi asumă, printre altele, o producţie anuală de 300.000 autovehicule dupa 2011.

Planuri de investiţii pentru Automobile Craiova Planuri de investiţii pentru Automobile Craiova
Premierul Tăriceanu a arătat că intenţia autorităţilor române este de a crea şi la Craiova, după modelul de la Piteşti, un centru complex pentru construcţia de autoturisme.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu a declarat agenţiei MEDIAFAX, că angajamentele firmei Ford pentru fabrica de la Craiova sunt o producţie de 300.000 de autovehicule pe an după 2011, 300.000 de motoare de autovehicule concept nou pe an şi investiţii directe de 675 milioane de euro.

Compania Ford este de acord să ajungă la un grad de integrare de 60% şi la fabrica de la Craiova se va dubla numărul angajaţilor, până la 7.000-9.000 de persoane.

"Cheltuielile totale ale Ford în România vor creşte constant şi vor atinge 1 miliard de euro în 2012. Suntem încântaţi de şansa pe care o avem, de a prelua uzina din Craiova, dar mai avem multe de făcut înainte de a ajunge la un acord comun", a declarat John Fleming, preşedintele Ford Europa.