Poliţia a primit un Hyundai Elantra pentru patrulare

Autor: Adrian Mihălţianu 13 nov. 2012 Știri auto

În următoarele şase luni va avea loc şi o campanie de informare a şoferilor, intitulată „Poliţia Română în parteneriat cu DAB AUTO SERV, dealer Hyundai, vă recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă“, menită să conştientizeze obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă, în condiţiile legii, începând cu data de 1 noiembrie.

În tot acest timp, autovehiculul va fi folosit în serviciul activ de patrulare în zona DN1, în raza de competenţă a Poliţiei Staţiunii Snagov. Ca atare, pe lângă inscripţionarea specifică, a primit în dotare rampă luminoasă, staţii de emisie-recepţie TETRA (Terrestrial Trunked Radio), aparat etilotest, sirenă şi cameră video.

Hyundai Elantra Politie

Motorul este de tip aspirat, cu tehnologie multisupape şi distribuţie variabilă, generând o putere maximă de 132 CP la 6300 rpm şi un cuplu maxim de 158 Nm la 4850 rpm. Poate că acceleraţia de la 0 – 100km/h nu impresionează (10.7 secunde), însă viteza maximă de 200km/h, datorată mai ales formei aerodinamice a maşinii, permite intervenţia pe orice fel de drum judeţean sau naţional.

Pentru Poliţie a mai contat şi consumul mediu de 6.4 litri/100km, precum şi autonomia de patrulare de 750 km fără realimentare.  Normal, siguranţa ofiţerilor de poliţie e asigurată de dotările specific echipării Highway – airbaguri frontale, laterale şi cortină, ABS, EBD, ESP, VSM, climatizare automată cu sistem de purificare/ionizare, sistem de pilot automat (Cruise Control), computer de bord şi senzori de ploaie, precum şi un sistem audio performant.

Aşadar, dacă circulaţi prin zona Snagov, fiţi cu băgare de seamă. Un Elantra de Poliţie stă cu ochii pe voi!
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide