Poliţia franceză primeşte 70 de maşini Renault Megane RS

Brigada de intervenţie rapidă din cadrul Jandarmeriei Franţei renunţă la flota de Subaru Impreza WRX pentru un model autohton: Renault Megane RS. 70 de astfel de exemplare, dotate cu girofar, vor vâna vitezomanii pe autostrăzile Franţei de la anul.

Poliţia franceză primeşte 70 de maşini Renault Megane RS Poliţia franceză primeşte 70 de maşini Renault Megane RS

Hot-hatch-ul francezilor, Renault Megane RS, a reuşit să atragă atenţia din nou asupraspiritului sportiv al mărcii Renault. Dar iată că MeganeRS le-a atras atenţia şi celor de la Jandarmeriafranceză.

Astfel, Ministerul de Interne a decis să înlocuiască flota deSubaru Impreza WRX (maşini achiziţionate în 2006) cu un număr de70 de exemplare Renault Megane RS. Acestea vor fi vopsiteîn culoarea albastră din catalogul constructorului şi vorfi pregătite pentru forţele de ordine de specialistulDurisotti.

Renault Megane RS urmează să fie o armă redutabilăîmpotriva vitezomanilor de pe autostrăzile Franţei: maşinaare un motor turbo de 2,0 litri şi 250 CP, iar viteza maximă pecare o atinge este de 250 km/h. De asemenea, demarajul 0-100 km/hse realizează în 6,1 secunde, iar un kilometru cu start de pe loceste parcurs în 25,7 secunde, valori excelente pentru categoriahot-hatch-urilor compacte.

Noua flotă de Renault Megane RS pentru jandarmerie mai are unavantaj: consumul mai redus, de 8,4 litri/100 km (faţă de aproape10 litri/100 km, cât are un Subaru Impreza WRX din 2006), ceea ceva însemna şi un buget ceva mai "suplu". Singurul dezavantaj: încazul în are contravenientul trebuie arestat, nu va avea loc pebanchetă, iar accesul va fi incomodat de faptul că maşina are doardouă portiere.