Primăria Cluj-Napoca va cumpăra trei autoturisme electrice

Autor: Marius Vișan 15 mai 2018 Mașini electrice
Primăria Cluj-Napoca va cumpăra trei autoturisme electrice

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra trei autoturisme electrice noi care vor fi folosite de serviciul rutier al Poliţiei Locale, acestea fiind primele astfel de maşini achiziţionate de o municipalitate din România, scrie MEDIAFAX.

Directorul Poliţiei Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat, luni, că urmează să fie amenajat un punct de încărcare în municipiu pentru noile maşini electrice.

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, achiziţionarea a trei autoturisme pur electrice noi prin programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019, acestea urmând să înlocuiască trei maşini cu o vechime de peste 15 ani care au fost casate. Cele trei maşini electrice vor fi folosite de serviciul rutier al Poliţiei Locale a Primăriei Cluj-Napoca. Vom amenaja şi un punct de încărcare pentru aceste maşini, fie în parking-ul de lângă sediul Primăriei, fie la Primăria veche. Primăria Cluj-Napoca este, din câte ştiu, prima din ţară care va avea în dotare maşini electrice, nepoluante”, a spus Bonţidean.

Potrivit acestuia, maşinile electrice vor fi cumpărate prin licitaţie, preţul urmând să fie acoperit din prima de casare – 6.500 de lei, ecotichet de 45.000 de lei şi din bugetul local.

Primarul Emil Boc a declarant, la rândul său, că la fel ca şi în cazul autobuzelor electrice, unde Primăria Cluj-Napoca este prima din România care achiziţionează astfel de mijloace de transport, şi în cazul maşinilor din parcul propriu se transmite semnalul că municipiul este racordat la ceea ce se întâmplă în Europa şi în lume, şi anume diminuarea poluării.

„Semnalul este pentru folosirea maşinilor electrice care nu poluează, sunt eficiente şi reprezintă viitorul în materie de transport”, a spus Boc.

Parcul auto al Primăriei Cluj-Napoca are în dotare 34 de autoturisme.

Primăria Cluj-Napoca va introduce la sfârşitul lunii mai primele 11 autobuze electrice, achiziţionate din fonduri elveţiene, şi a depus o cerere de finanţare din fonduri europene pentru încă 30 de astfel de autobuze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide