Poliţia Română îi sfătuieşte pe şoferi să nu mai dea flash-uri de avertizare, pentru că pot face mai mult rău decât bine: „Te-ai gandit la asta? Probabil că nu”

Autor: ProMotor 06 nov. 2018 Știri auto
Poliţia Română îi sfătuieşte pe şoferi să nu mai dea flash-uri de avertizare, pentru că pot face mai mult rău decât bine: „Te-ai gandit la asta? Probabil că nu”

Poliţia Română atenţionează şoferii, printr-o postare pe Facebook, că obiceiul de a da flash-uri celorlalţi participanţi la trafic care circulă din sens opus, pentru a-i atenţiona că urmează un radar, poate avea consecinţe.

Totodată, autorităţile avertizează că decizia de a atenţionat cu farurile un alt şofer, deşi poate părea salvatoare, poate duce la un accident în cazul şoferilor începători sau poate împiedica prinderea unui urmărit.

Textul integral al postării de pe pagina de Facebook a Poliţiei Române:

Scrisoare deschisă către unii conducători auto

„Dragă şoferule,

Te-aş ruga să nu mai dai flash-uri în trafic şi îţi spun şi de ce am această rugăminte.

Imaginează-ţi că mergi cu maşina de acasă spre serviciu şi observi un echipaj de poliţie. Care este primul tău gând? Te-ai gandit că stau la pândă şi sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e aşa!

După ce treci de echipajul de poliţie, vezi o altă maşină care circulă din sens opus… sau poate două, trei…. , iar ţie ţi se pare că ar merge cu viteză şi te gândeşti să le dai flash-uri şi ,,să-i scapi de amendă”. Nimic de zis, ai un spirit civic desăvârşit.

Dar dacă într-una din acele maşini este un urmărit naţional sau internaţional şi ,,datorită” spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliţie, nu mai este oprit şi reţinut?

Te-ai gandit la asta? Probabil că nu. Să-ţi reamintesc că el se îndrepta către locul din care veneai tu şi că există posibilitatea ca el să fie căutat pentru fapte deosebit de grave.

Alege tu aici câteva fapte din Codul Penal. Dacă te-ai gândit să dai flash-uri, sigur ştii şi ,,lucrurile astea”.

Aceeaşi situaţie… observi un echipaj de poliţie, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre maşinile din sens opus este condusă de un şofer începător…şi DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îţi dă flash-uri, înseamnă că sigur în faţă se află un radar.

Să revenim…un şofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, aşa ca tine, frânează brusc, pierde controlul asupra volanului şi se opreşte într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil.

Şi dacă tot vorbim de ,,flash-uri”, te-aş ruga să dai dovadă de experienţa pe care crezi că o ai şi să nu mai mergi în banda nr. 2, cu viteză, iar când cineva din faţa ta merge cu viteză regulamentară, să te apuci şi să dai, iar, flash-uri ca ”să se dea la o parte ”, pentru că te grăbeşti şi te gândeşti că ,,asta e, mă ia radarul, plătesc o amendă”…pentru că ştim amândoi că nu este aşa. Dacă te opreşte un poliţist, sigur îl apostrofezi – ,,dar pe ceilalţi nu-i vezi?”

Ba sigur că îi vede şi i-ar şi opri din a produce vreun accident rutier, dacă tu nu ai sta atât de mult să-i explici că ai permisul de mult timp şi chiar dacă mergi tare, nu ai ,,făcut niciun accident”.

Îţi mulţumesc încă de pe acum pentru atenţie şi sper să ne vedem în trafic, doar pentru a ne saluta.

Nu uita! Pe toţi ne aşteaptă cineva drag acasă!”

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide