Porsche 918 Spyder Hybrid scos în lumea reală

Porsche 918 Spyder Hybrid, supercarul despre care Porsche spune că atinge 100 km/h în 3,2 secunde şi parcurge 100 km cu 3,4 litri de combustibil, a fost scos pe şosea.

Dacă Porsche se va ţine de cuvânt şi va reuşi să producăPorsche 918 Spyder Hybrid după specificaţiilevehiculate acum, atuncilumea supercar-urilor se va cutremura din temelii. În primul rând nemţii au vrut să facăun bolid mai rapid decât Porsche Carrera GT, care să parcurgă untur complet de Nurburgring în mai puţin de 7:30 minute. Până aicinu pare nimic ieşit din tipare.

Dar în acelaşi timp într-o utilizare relaxată acelaşi bolid care vreasă se încadreze între cele mai rapide modele de stradă peNurburgring are ambiţia de aconsuma 3,4 litri de combustibil la 100 km parcurşi. Asta datorităsistemului hibrid care suplineşte mare parte din eforturilemotorului termic V8 de 3.4 litri printr-un propulsor electric ceanimă roţile din faţă. Chiar dacă ne imaginăm că această valoare vafi atinsă poate doar deGerhard Plattner, sună foarte impresionant şi aşteptăm cu nerăbdarespecificaţiile de serie. Până una alta designerul şef MichaelMauer a avut şansa de a îltesta pe şoselele din California.