Porsche a înregistrat cel mai bun prim trimestru din istoria companiei

Autor: ProMotor 18 apr. 2016 Știri auto

 


Cu aproape 55.974 de vehicule noi livrate la nivel mondial în primele trei luni ale anului 2016, Porsche a înregistrat cel mai bun prim trimestru din istoria companiei. Principalii vectori cărora li se datorează această creştere sunt modelul de serie Macan şi succesul vânzărilor înregistrate pe piaţa chineză (+23,5%). 

SUV-urile rămân un pilon important pentru succesul din primul trimestru, Macan fiind cel mai popular model Porsche. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cel mai tânăr membru al familiei a înregistrat o creştere de aproximativ 20%, urmată îndeaproape de cea a modelului Cayenne, cu 17.598 de automobile livrate (+8%).

O creştere a cererii au avut-o şi modelel Cayman şi Boxster, cu două uşi. În ciuda schimbărilor de model anunţate pentru 718 Boxster şi 718 Cayman, ambele sportive cu motor poziţionat central au înregistrat o rată de creştere de două cifre. 

Cea mai puternică piaţă naţională în primul trimestru al anului 2016 a fost reprezentată de China, aceasta clasandu-se înaintea SUA (12.238 livrări) cu livrări de 16.409 vehicule.

Europa îşi menţine nivelul ridicat din anul precedent, piaţa germană fiind singura piaţă rămasă în urmă în ceea ce priveşte livrările în primele trei luni. „Cu toate acestea, comenzile primite în Germania ne dau motive de optimism”, spune Detlev von Platen, Membru al Comitetului executiv pentru vânzări şi marketing. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide