Porsche aduce Cayman GT4 Clubsport ca maşină de deschidere la ADAC Rallye Deutschland

Autor: ProMotor 13 aug. 2018 Știri auto

Pe fani îi aşteaptă o adevărată surpriză la ADAC Rallye Deutschland, care se desfăşoară în perioada 16-19 august: o maşină foarte specială – Porsche Cayman GT4 Clubsport – va rula înaintea plutonului. Pentru Porsche, înscrierea unui studiu de concept în clasa FIA R-GT, bazat pe modelul de curse GT aproape finalizat, este un test critic, în condiţii reale. Ulterior se va lua decizia dacă acest model va duce la organizarea, pe termen mediu, a unui proiect de raliu pentru clienţii cu vehicule similare.

Vehiculul va fi pilotat de Romain Dumas (Franţa), pilot de la fabrica Porsche, considerat unul dintre cei mai buni sportivi de pe scena curselor cu motor. În ultimii doisprezece ani, câştigătorul de la Le Mans a participat la raliuri în întreaga lume cu propria sa echipă. Dumas a câştigat, de asemenea, de patru ori legendara cursă de la Pikes Peak şi deţine recordul cursei respective. Piloţii de fabrică Richard Lietz (Austria) şi Timo Bernhard (Germania) participă, şi ei, la acest sezon de raliu şi au fost implicaţi în programul de testare a conceptului Cayman GT4 Clubsport.

Porsche Cayman GT4 Clubsport, care a fost promovat la nivelul echipelor de profil în întreaga lume, încă din sezonul 2016, este pus în mişcare de un motor boxer cu şase cilindri, de 283 kW (385 CP), 3,8 litri. Motorul amplasat central acţionează roţile spate. Maşina este echipată cu transmisia cu dublu ambreiaj Porsche (PDK), cu padele de schimbare a vitezelor pe volan. Pentru raliu, a fost montată protecţie completă sub caroserie, iar în uşi a fost montat, conform specificaţiilor WRC, un element de spumă pentru absorbţia şocurilor.

”Abia aşteptăm să vedem cum va reacţiona lumea raliurilor la studiul nostru de concept FIA R-GT“, spune Dr. Frank-Steffen Walliser, Vicepreşedinte Motorsport şi Clasa GT. ”Vreau să invit toţi piloţii şi toţi directorii de echipe interesaţi să viziteze parcul nostru de service şi să descopere conceptul maşinii noastre de raliu. Pe baza feedback-ului primit şi a interesului din partea potenţialilor clienţi, vom decide, până la sfârşitul anului, dacă vom dezvolta, pe termen mediu, o maşină de competiţie pentru curse de raliu, bazată pe un viitor model Porsche.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide