Porsche are un nou CEO

Una dintre primele măsuri instaurate de Volkswagen AG de la devenirea majoritar asupra Porsche a fost schimbarea CEO-ului existent cu unul de la VW.

Porsche are un nou CEO Porsche are un nou CEO

Fostul CEO Porsche, Michael Macht, nici nu a apucat să împlinească un an la conducere şi a primitvestea că din Octombrie 2010 va fi înlocuit. Cel care va preluafrâiele mărcii sportive este un veteran alVolkswagen, Matthias Müller. Practic între cei doi afost un schimb de poziţii, Muller trecândîn fruntea Porsche, în timp ce Macht va face parte din Consiliul deAdministraţie al Volkswagen.

Matthias Müller în vârstă de57 de ani a lucrat pentru VW Group înultimii 33 de ani, perioadă în care a trecut de la departamentele de inginerie lamanagement de produs. În prezent se ocupă de planificarea noilormodele în cadrul mărci germane. Mandatul său va începe de la 1Octombrie 2010.

Ce înlocuit, MichaelMacht, este ceva mai tânăr, având 49 de ani. El a venit laPorsche acum 20 de ani, fiind specialist în producereamotoarelor. Ulterior a devenit asistentul PreşedinteluiConsiliului de Administraţie, iar în 1994 a devenit director laPorsche Consulting. Cariera sa înfloritoare a continuat cu numireaîn consiliul Porsche Ag pe probleme de producţie şi logistică. Depe 23 Iulie 2009 a fost numit CEO Porsche ca un succesor al luiWendelin Wiedeking.