Porsche – Cea mai spectaculoasă mărcă auto din lume

Autor: Da.zf.ro 04 dec. 2017 Știri auto
Porsche – Cea mai spectaculoasă mărcă auto din lume

În 2002 întreaga industrie auto a privit de pe margini cum Porsche lua decizia de a lansa un SUV. În 2009 nemţii au ridicat miza şi au venit cu un Cayenne diesel. Acum, la 15 ani de la prima generaţie, Porsche Cayenne a venit cu o noutate. Va miza pe soluţii mai verzi.

Porsche este una dintre cele mai spectaculoase mărci auto din lume, iar faptul că a fost şi este una dintre cele mai profitabile nu face decât să contribuie la prestigiul său. Însă, dacă celebrul 911 este modelul care defineşte brandul, Cayenne este cel care l-a revoluţionat. Dacă 911 i-a adus legenda, Cayenne este modelul care a dus legenda mai departe şi asfel constructorul a avut şi are ocazia de a proiecta unele dintre cele mai bune maşini sport de pe planetă.

Dacă modelul prezentat în 2002 avea la bază multe dintre componentele de pe VW Touareg, dar adaptate spiritului Porsche, acum, cea de-a treia generaţie promite să reflecte întocmai spiritul mărcii.

Noul Cayenne vine cu elemente preluate, dar de la „surorile“ sale, de la Macan, dar şi de la noua Panamera, înscriindu-se astfel în linia de design a mărcii. Desigur, nu pot trece neobservate farurile cu tehnologie LED alături de creşterea în dimensiuni, tocmai pentru ca automobilul să aibă o prezenţă şi mai impresionantă pe drum.

Cea mai nouă versiune Cayenne are ceva asemănări şi cu 911 şi vine cu elemente precum posibilitatea de a acţiona şi roţile spate într-un viraj, totul pentru o şi mai bună manevrabilitate pe drumurile publice sau pe circuit. Tracţiunea integrală adaptivă, inclusă în echiparea standard, sistemul Porsche 4D Chassis Control, suspensia pneumatică cu trei camere şi sistemul electronic de stabilizare Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), toate vin să completeze lista de “echipamente” care duc experienţa Cayenne la următorul nivel. Şi în plus, noul model este cu 65 kg mai uşor decât predecesorul său.

Fiecare Cayenne este echipat, în versiunea standard, cu lumini LED, iar sistemul Porsche Dynamic Light System (PDLS) poate fi comandat opţional, oferind o varietate de moduri de iluminare, precum la schimbarea direcţiei de mers (cornering light) şi un mod special pentru autostradă. Cine doreşte şi mai mult poate opta pentru LED matrix, cu sistemul PDLS Plus inclus, care împreună alcătuiesc unul dintre cele mai performante sisteme de iluminare disponibile în acest moment.

Citeşte articolul complet pe da.zf.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide