Porsche construieşte noul Cajun la Leipzig

A fost luată decizia în privinţa locului de producţie pentru noua gamă de modele Porsche. Noul model, cu denumirea „Cajun“, va fi construit la fabrica Porsche din Leipzig.

Porsche construieşte noul Cajun la Leipzig Porsche construieşte noul Cajun la Leipzig

Decizia a fost luată de consiliul de supraveghere, carea însărcinat consilul de administraţie cu proiectul de extindere afabricii din Saxonia, în vederea pregătirii unei unităţi completede producţie pentru gama "Cajun". Pentru producţia Cajun, înLeipzig, vor fi create cel puţin 1.000 de noi locuri demuncă, la care se adaugă şi noi locuri de muncă laPorsche în Zuffenhausen şi Weissach.

În măsura în care autorităţile vor emite autorizaţiile,lucrările de construcţie vor începe deja în anul 2011, pe un terende 400 de hectare. "Fabrica noastră de la Leipzig a dovedit deja,prin producţia Cayenne şi Panamera, că are capacitatea de aconstrui maşini de cea mai înaltă calitate", a declarat MatthiasMüller, preşeditele consiliului de administraţie al Porsche AG."Astfel, alegerea acestui loc de producţie este o dovadă aîncrederii în capacitatea angajatelor şi angajaţilor nostri de laLeipzig şi, totodată, o nouă contribuţie la dezvoltarea economică aregiunii." Prin "Cajun", Porsche îşi extinde segmentulSUV care înregistrează mari cereri la nivel mondial.

Alături de noua generaţie Cayenne, care a reuşit să-şi consolideze poziţia pe piaţă,fiind una dintre cele mai de succes maşini sport de teren dinsegmentul premium. Modelul "Cajun" va extinde gama mărcii,fiind un automobil cu caracteristici tipice Porsche. Împreună cu liderul pe piaţamodelelor sport cu două locuri Boxster, "Cajun" este un modelproiectat pentru a deschide clienţilor noi, mai tineri, drumul spreuniversul Porsche. De la deschiderea sa din 2002, fabrica modernădin Saxonia construieşte modelul Cayenne. În urma primei extinderi,în 2009 a demarat şi producţia modelului Gran Turismo Panamera. Până în prezent, Porsche ainvestit în Leipzig deja circa 280 de milioane deeuro.