Powerful: un motor diesel în doi timpi de la Renault

Autor: ProMotor 13 apr. 2018 Știri auto
Powerful: un motor diesel în doi timpi de la Renault

Powerful e numele unui motor diesel făcut de francezii de la Renault în 2014. Până acum nu e nimic ieşit din comun, însă lucrurile încep să devină interesante abia când afli că este vorba despre un propulsor în doi timpi (spre deosebire de cei patru timpi ai motoarelor moderne) cu turbocompresor şi compresor mecanic.

Capacitatea cilindrică este de doar 730 cmc, ceea ce l-ar face ideal pentru un model de oraş precum noul Twingo, iar puterea este, credem noi, mai mult decât suficientă – între 47 şi 67 CP, în vreme ce cuplul maxim se află între 112 şi 145 Nm. Totodată, motoraşul e cu aproape 40 kg mai uşor decât binecunoscutul 1.5 dCi regăsit şi pe Logan.

Deocamdată, Powerful nu e chiar gata pentru producţia de serie, fiindcă – spun cei de la Renault – performanţele nu sunt încă ideale, însă francezii lucrează deja cu 18 parteneri europeni pentru a ajunge la un final fericit.

Tu ce zici: ar putea să revină în forţă motorul în doi timpi?

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide