Preţul oficial pentru smart fortwo electric drive

Autor: Dan Vache 19 sept. 2011 Știri auto

Încă nu este oficial dar smart-ul fortwo electric drive va sosi în România cel mai probabil în vara anului viitor. Oficial, la Frankfurt, reprezentanţii mărcii au anunţat lansarea spre comercializare în primăvara anului viitor pentru mai mult de 30 de pieţe dar pentru România nu a fost făcută o precizare sau o estimare diferită.

Cea mai bună veste este însă preţul pentru Germania. Acesta este anunţat la sub 16.000 de euro fără taxe, ceea ce înseamnă că dacă maşina va fi cotată similar şi în România, fortwo va deveni cea mai ieftină maşină electrică disponibilă pe piaţa autohtonă. La nivel mondial, acest lucru s-ar putea să aibă un efect foarte important asupra vânzărilor, smart o maşină de-altfel deloc ieftină devine cea mai accesibilă soluţie full-electrică de pe piaţă. Asta da schimbare de situaţie.

La fel ca în cazul lui Renault, bateriile primului autoturism full electric ce va fi comercializat de Daimler vor putea fi închiriate contra sumei de aproximativ 60 de euro pe lună. Oficialii smart anunţă că electricul fortwo va fi disponibil şi sub formă de achiziţionare lease, adică acel leasing deştept care din România lipseşte cu desăvârşire şi ţine piaţa vânzărilor de maşini noi pe loc. La fel, doritorii vor putea cumpăra definitiv bateriile lui fortwo ED dar nu ştim încă ce înseamnă acest lucru din punct de vedere financiar.

Smart-ul electric ce va fi aruncat pe piaţă anul viitor este a treia generaţie de fortwo electric drive, cea mai performantă până acum. Are 55 kW, 130 Nm şi poate accelera de la 0 la 60 km/h în doar cinci secunde. Cu start de pe loc poate atinge 100 km/h în 13 secunde. Viteza maximă va depăşi 120 km/h iar autonomia este anunţată a depăşi 140 km cu un plin de baterii. Acestea sunt acum mai puternice şi practic sunt cumpărate de la Tesla, pionierul maşinilor electrice de serie. Noile baterii se încarcă complet, de la zerola full în mai puţin de opt ore, folosind o priză normală din casă. Datorită unui încărcător special care va fi disponibil opţional, bateriile vor putea fi încărcate complet într-un timp record de mai puţin de o oră.

Imediat ce vom avea mai multe informaţii legate de sosirea lui fortwo electric drive pe piaţa noastră vom reveni asupra subiectului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide