Preţuri benzină România faţă de alte state europene

România se află într-un top 5 al ţărilor cu combustibilul cel mai ieftin din Europa. Vedeţi şi cam cât va trebui să plătiţi pe combustibil dacă plănuiţi o drumeţie cu maşina prin Europa.

Preţuri benzină România faţă de alte state europene Preţuri benzină România faţă de alte state europene

ACE Auto Club Europa, o asociaţie germană a automobiliştilorcare conţine 550.000 de membri, a făcut un top pentru cei carecălătoresc prin Europa cu preţurile la benzină pe ţări. Aşa cum erade aşteptat ţările din estul Europei stau, teoretic, cel mai binela preţurile combustibililor, desigur dacă facem abstracţie deputerea de cumpărare, pentru că în termeni reali situaţia ar fidiamentral opusă. Analiza nemţilor este astfel mai relevantă pentrucei care fac călătorii cu maşina în Europa,şi nu are rolul de astabili în ce ţară combustibilul este cel mai avantajos pentrurezidenţi.

În schimb dacăne referim strict la nivel regional şi comparabil din punct devedere economic, în România cu un preţ de 1,07 euro/litrubenzina este mai ieftină decât la vecinii sârbi (1,10 euro),bulgari (1,12 euro), sau unguri (1,22 euro). Doar Bosniaare un preţ mai mic de 1,04 euro/litru. Cei mai puţini euro dau pebenzină însă ruşii care plătesc 0,81 euro/litru, urmaţi de ciprioţi0,90 euro.

La polul opus,cea mai scumpă ţară ca şi preţuri la combustibili este,surprinzător, Turcia cu un preţ la pompele de benzină de 1,88euro/l. Urmeazăprosperele ţări nordice Norvegia (1,71 euro/ litru), Olanda (1,56euro/litru) Danemarca (1,55 euro/litru) şi Marea Britanie (1,44euro/litru). Media europeanăeste de 1,25 euro/litru, iar distanţă dintre ţara cu cea maiieftină benzină şi cea cu cea mai scumpă este de peste 1euro.

Aveţi mai josgraficul oficial - în germană doar - cu preţurile combustibililorpentru a vă face o părere despre cât şi cu cât va trebui săalimentaţi dacă faceţi o excursie cu maşina în Europa.

Grafic preturi