Preţuri carburanţi după creşterea TVA la Rompetrol

În mod normal o scădere a preţurilor la carburanţi nu poate fi decât o veste bună, dar după explozia cotaţiei datorită creşterii TVA este doar o frecţie la un picior de lemn.

Preţuri carburanţi după creşterea TVA la Rompetrol Preţuri carburanţi după creşterea TVA la Rompetrol

Rompetrol este primul furnizor de carburanţi care anunţă oscădere a preţurilor la combustibil, după momentul zero reprezentatde 1 iulie. Din păcate scăderea este cuprinsă între 5 şi 9 bani pelitru, în timp ce săptămâna trecută preţurile au fost majorate cuvalori între 25 şi 28 de bani, adică scumpirea va avea aproapeacelaşi efect consistent asupra bugetelor automobiliştilor.

Astfel, benzinele Efix 95 şi Alto101 costă 4,76 lei pe litru, respectiv 5,43 lei pe litru. Noilepreţuri ale sortimentelor de motorină Efix şi Alto 55 sunt 4,71 leilitru şi 5,02 lei pe litru, conform MEDIAFAX. Vorbeamanterior de faptul că România era a cincea ţară din Europa în topulcelei mai ieftine benzine. Acum însă ne apropiem de cotaţia dinLuxembourg, iar dacă este să luăm în calcul şi declinul puterii decumpărare, putem să spunem că "rivalizăm" cu ţările din nord-vestul Europei.