Preţuri în România pentru noua Toyota Corolla. Bestseller-ul japonez a ajuns la cea de-a 12-a generaţie – VIDEO

Autor: ProMotor 20 feb. 2019 Știri auto
Preţuri în România pentru noua Toyota Corolla. Bestseller-ul japonez a ajuns la cea de-a 12-a generaţie – VIDEO

Toyota Corolla a fost lansată în 1966, iar de-a lungul anilor s-a vândut în peste 40 de milioane de exemplare. Cea de-a 12-a generaţie a fost lansată luna aceasta de Toyota, iar japonezii vor să se impună în segmentul compactelor din Europa cu noul model.

Noua Corolla foloseşte platforma New Global Architecture (TNGA), capabilă să ofere un rulaj dinamic superios, dar şi un nivel de siguranţă sporit. Corolla are acum un design mai agresiv şi va fi oferită sub forma unui hatchback, sedan sau un break (Touring Sports).

Noua generaţie va avea o gamă mai largă de motorizări hibrid. Variantele hatchback şi break vor fi primele care vor oferi două motorizări hibrid: 1,8 litri şi o putere maximă de 122 CP sau 2 litri şi 180 CP. Pentru prima dată, modelul sedan va fi disponibil cu motorizarea hibrid de 1,8 litri. Ambele motorizări se reîncarcă în timpul mersului sau prin regenerarea forţei de frânare.

Pentru că Toyota pune accent pe tehnologia hibrid, fiecare variantă Corolla va fi oferită cu un sigur motor convenţional. Astfel, hatchback-ul şi break-ul vor oferi un propulsor de 1,2 litri turbo, pe benzină, va dezvolta 114 CP, în timp ce sedanul va fi oferit cu un motor turbo pe benzină, de 1,6 litri, care dezvoltă 132 CP.

Pentru România, cea mai accesibilă versiune Corolla Hatchback ECO cu 5 uşi vine cu motor pe benzină de 1.2L Turbo 12PT (116 CP) , cutie manuală cu 6 trepte (4X2). Consum combinat anunţat de producător este de 5.6 l/100 km. Preţul ei este de 18.299,00 EURO (TVA inclus) Preţurile afişate includ Pachetul legislativ obligatoriu (trusa medicala, triunghi reflectorizant, extinctor).

Modelul din vârful gamei este cel cu motor de 2.0L HEV 20H- (178 CP) cu E-CVT (4X2). Acesta costă 31.389,00 EURO (TVA inclus). 

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide