Preview: premierele Opel la Paris 2010

Opel va gratula vizitatorii Salonului Auto de la Paris 2010 cu două premiere interesante, conceptul GTC şi Astra Sports Tourer.

Preview: premierele Opel la Paris 2010 Preview: premierele Opel la Paris 2010

Aproximativ 1,5 milioane de vizitatori vor avea ocazia să admireconceptul GTC Paris, modelul Astra Sports Tourer, o versiune destation wagon extrem de compactă, noul Meriva cu o gamă mai variatăde motoare diesel şi noutăţi importante din linia de produse OpelecoFLEX şi vor afla cele mai noi informaţii modelul Ampera,revoluţionarul autovehicul electric cu autonomie extinsă de laOpel.

Debut mondial: GTC Paris, noul concept Opel combinăviteza cu frumuseţea.

"Şi viteza era frumuseţe pură." Viziunea pe care se bazează celmai nou concept Opel, modelul GTC Paris, a fost inspirată de acestsimplu citat din vestitul roman al lui Richard Bach, PescăruşulJonathan Livingston. Citatul se integrează atît de bine, încât Opela gravat cu laser aceste cuvinte în tapiţeria scaunelor.

Denumirea de GTC Paris evocă atât caracterul dinamic alautovehiculului, cât şi modernul oraş în care acesta este lansat.Modelul este un hatchback expresiv, sportiv şi compact, cuproporţii dramatice şi suprafeţe sculpturale specifice limbajuluide design Opel.

Premiera mondială Astra Sports Tourer, atleticulmultifuncţional.

Lansat la salonul IAA din 2009, modelul Astra cu cinci uşi afost foarte bine primit, având în vedere cele aproape 200.000 decomenzi primite în mai puţin de un an. Acum, Astra Sports Tourer vafi prezentat la Salonul Auto de la Paris. Aceststation wagon cu design fluid are un caracter practic de primăclasă integrat într-o formă atletică şi elegantă.

Deşi în privinţa designului şi a numelui "Sports Tourer" areacelaşi ADN Opel în comun cu echivalentul său de mai maridimensiuni Insignia, modelul Astra Sports Tourer are propriulfarmec dinamic, dar practic. Aspectul său plăcut se îmbină cu ocapacitate de încărcare cu un nivel înalt de flexibilitate.Designul eficient al portbagajului şi funcţiile premiumîmbunătăţesc funcţionalitatea pentru a putea mări spaţiul deîncărcare de la 500 la 1.550 de litri fără a face niciun efort.Când spătarele sunt pliate, lungimea spaţiului de încărcare estemărită până la 1.835 mm, cu 28 mm mai mult decât la modelul Astraactual.

Noul Astra Sports Tourer a fost creat să asigure o încărcareuşoară, iar capitonajul plat şi neted al pereţilor compartimentuluide încărcare cu profil atent conturat optimizează spaţiul util prineliminarea colţurilor incomode şi greu de utilizat. Inginerii Opelau avut grijă de îmbunătăţirea funcţionalităţii, încorporândfuncţii prezente la bordul modelelor station wagon din clasapremium ce conferă o senzaţie exclusivistă de calitate şiprecizie.

Ei au dezvoltat un nou sistem FlexFold pentru bancheta dinspate, care permite fiecărei secţiuni a banchetei rabatabilefracţionate 60/40 să fie pliată înainte prin apăsarea unui butonsituat în pereţii laterali ai compartimentului de încărcare: un arceste eliberat printr-un sistem electric, activând automat rabatarearapidă de la distanţă a spătarelor. Modelul Astra Sports Tourereste primul station wagon compact echipat cu această funcţie deconfort.

Noul Meriva: gama extinsă de motoare diesel sporeşteeficient performanţele.

Meriva, noul campion al flexibilităţii de la Opel va face laParis o demonstraţie a gamei sale complete de puteri. Celor douămotoare diesel şi trei motoare pe benzină care erau dejadisponibile la lansare li se alătură trei noi unităţi dieselimportante. Clienţii au acum de ales între opt sisteme depropulsie, cu puteri de la 55 kW/75 cp la 103 kW/140 cp - opţiunimult mai numeroase decât oferta concurenţei.

În concordanţă cu eforturile continue ale Opel de a reduceimpactul asupra mediului înconjurător, noua versiune 1.3 CDTIecoFLEX combină o putere cu 21% mai mare (70 kW/95 cp) şi un nivelde emisii mai redus cu 11,2% (119 g/km CO2) faţă de variantaecoFLEX anterioară. Tot noi sunt şi cele două versiuni puterniceale motorului 1.7 CDTI, dezvoltând o putere de 81 kW/110 cp şirespectiv 96 kW/130 cp şi un cuplu de până la 300 Nm la un consummediu combinat de 5,2 litri/100 km.

Toate motoarele diesel disponibile pentru modelul Meriva suntechipate standard cu filtru de particule şi sunt în conformitate cunormele Euro 5.

Pe lângă această gamă amplă de motorizări, clienţii beneficiazăşi de o varietate de dotări inovatoare care optimizează utilizareaspaţiului şi fac din noul Opel Meriva campionul flexibilităţii.

Opel Ampera: autovehiculul electric cu autonomieextinsă.

Obiectivul Opel este de a oferi primul autovehicul electric cuautonomie extinsă din Europa. Iar ultima versiune Opel Amperaexpusă la Paris dovedeşte că marca este în grafic cu producţiaacestui model revoluţionar, spre sfârşitul anului 2011.

Ampera, modelul electric cu autonomie extinsă va fi primulautovehicul cu zero emisii şi acţionare electrică din Europa,adecvat pentru deplasarea zilnică. Cu sistemul său unic depropulsie electrică ce asigură accelerarea puternică şi un nivelînalt de rafinament, modelul Ampera cu cinci uşi poate transportapatru pasageri, oferă un spaţiu generos în portbagaj şi are oautonomie extinsă de peste 500 de kilometri. Ampera va ficompatibilă cu programul zilnic de deplasare al majorităţiiclienţilor europeni. De exemplu, aproximativ 80 de procente dintreşoferii germani conduc mai puţin de 50 km în fiecare zi.

Cele peste 280 de celule litiu-ion din pachetul de baterie înformă de T asigură o putere susţinută. Unitatea de propulsieelectrică aproape fără zgomot dezvoltă instantaneu un cuplu de 370Nm, echivalentul a 150 cp, accelerează de la zero la 100 km/h înaproximativ nouă secunde şi atinge o viteză maximă de 161 km/h.