Preview Toyota Prius MPV

Toyota anunţă printr-o metodă inedită noul Prius MPV care va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Detroit care va avea loc în luna ianuarie a anului viitor. Oficialii din România confirmă că gama Prius se va extinde în viitor.

Foarte originală şi evident foarte eficientă metoda prin careToyota anunţă un nou model pe piaţa din SUA. Folosind panouripublicitare, Toyota anunţă un nou model Prius, un monovolum pe carenoi îl aşteptam déjà şi despre care ştiam că va fi lansat laSalonul Auto de la Detroit.

Toyota anunţă noul model printr-o campanie menită săsărbătorească 10 ani de Prius în America şi deşi zvonurile spun cănoul model nu va fi importat în Europa pentru că va afectavânzările lui Verso, nimic nu este clar momentan. În America Versonu există astfel că Prius MPV va acoperi un segment important declienţi.

Campania, desfăşurată sub motto-ul "Prius familiy extending"practic transformă Prius dintr-un simplu model într-o gamă caremomentan va mai primi un membru. Din informaţiile existentemomentan se pare că acest nou Prius va fi mai mare (lucru ilustratşi pe panourile publicitare) şi va primi în plus faţă de modeluloriginal un rând nou de scaune. MPV-ul va avea o caroserie mailungă şi mai înaltă pentru a face loc la cap ocupanţilor din rânduldoi de scaune din spate.

Tot din primele informaţii care circulă pe internet se pare căMPV-ul va păstra motorizarea hibridă de 1.8 litri dar bateriile vorfi litiu-ion pentru a fi capabile de o autonomie mai mare în regimelectric şi de asemenea putere mai mare.

Oficialii Toyota România sunt rezervaţi momentan în ceea cepriveşte declaraţiile oficiale despre noul model spunând că oinformare oficială va fi emisă în curând.