Prima apariţie publică a noii limuzine Aurus în afara Rusiei - VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin, care s-a aflat la ...

Prima apariţie publică a noii limuzine Aurus în afara Rusiei - VIDEO Prima apariţie publică a noii limuzine Aurus în afara Rusiei - VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin, care s-a aflat la Helsinki pentru a se întâlni cu omologul său american Donald Trump, a folosit această ocazia ca să prezinte noua limuzină Aurus. Maşina a fost proiectată ca parte a unui nou brand de lux.

Limuzina rusească a fost livrată săptămâna trecută în Finlanda pe un avion de transport Ilyushin Il-76, potrivit presei locale. Este prima apariţie publică a mărcii Aurus în afara Rusiei.

Debutul noii maşini de stat ruseşti a avut loc în mai, în timpul inaugurării lui Putin pentru al patrulea mandat prezidenţial. De atunci, a promovat brandul mai multor demnitari străini, printre care se numără şi Printul Mohammed bin Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi.

Noua linie de autoturisme a fost dezvoltată ca parte a unui proiect numit Kortezh ("coloană" în limba rusă). Pe lângă limuzină, linia Aurus include un sedan, numit Senat, un minivan numit Arsenal, şi o maşină 4x4 numită Komendant.

Maşinile sunt aşteptate să intre pe piaţă anul viitor.

VIDEO