Prima maşină de pompieri Dacia Duster

Dacia Duster este o maşină bună la toate. Chiar şi ca maşină de pompieri. Ne-o demonstrează o unitate olandeză de pompieri, care au pregătit un model pentru intervenţiile lor.

Prima maşină de pompieri Dacia Duster Prima maşină de pompieri Dacia Duster

Să nu vă închipuiţi că vorbim de un Duster dotat cu scară şi tun de apă! Nicidecum, modificărileaduse maşinii care a intrat în dotarea unităţii de pompieri dinoraşul olandez Heiloo sunt pur şi simplu normale.

Dacia Duster - masina de pompieri in Olanda

Exteriorul a fost vopsit într-o culoare specificămaşinilor de pompieri: roşu (deci Băsescu nu mai estesingurul cu Duster roşu...). Pe portierele faţă, pe aripi şi capotă, maşinaa mai primit dungi albe şi albastre, despre care nu ştim dacă suntun standard al pompierilor olandezi sau au fost adăugate pur şisimplu din raţiuni estetice.

Cel mai important rămâne girofarul, montat pe acoperişulmaşinii, însă mici spoturi albastre au fost plasate şi în grilamotorului. Din punct de vedere tehnic, maşina esteechipată cu motorul dCi de 110 CP, deci fără upgrade-uri de putere,iar tracţiunea este, evident, integrală. Însă în interior maşina afost echipată cu un echipament de comunicaţie special.

Dacă maşina se va dovedi cu adevărat utilă pentru pompieriiolandezi, este de aşteptat ca SUV-ul autohton să fie comandat şi dealte unităţi de pompieri din Olanda. Poate că producătorular trebui să ia în serios realizarea unei versiuni utilitare a luiDuster în viitor, nu? Austriecii deje le-au luat-oînainte, cu o versiune Duster Van., iar un specialist în photoshop ne-a arătat chiarşi un posibil Duster Pick-up. Potenţial este.