Prima oară zici că l-ai apucat pe Dumnezeu de deget. Apoi constaţi că ai fost fraierit

Autor: Alexandru Banu 06 oct. 2017 Știri auto

E bun Facebook-ul că afli tot felul de întâmplări, poveşti, anecdote, păţanii. De la „ei”, de la noi, din Caracal, Tecuci sau Bucureşti, ca să vezi cum să n-o păţeşti. Unul dintre ultimele post-uri din feed-ul de FB a fost de pe un site necunoscut dar cu o informaţie preţioasă pentru toţi cei care conducem maşini. Secretele.com scrie de noul tip de ţeapă autentic-românească pe care o poţi lua. E simplă şi eficientă. Pentru cei care o dau. Nu e mult creier la mijloc, ci rapiditate şi eventual forţă fizică dacă se ajunge în punctul ăla. Ideea e să nu vă angajaţi niciodată în aşa ceva pentru nimic în lume. 

Ţeapa asta nu are nicio legătură cu şmecheria “accidental”. Dacă vă mai aduceţi aminte, cineva suna la părinţii voştri acasă şi le spunea că aţi avut un accident grav şi că aveţi nevoie urgentă de bani. Nu mai conta pentru ce, ideea era să vă păcălească rudele că vă trebuie bani ca să ieşiţi cu bine din belea. Peste tot prin ţară, poliţia a prins diverşi inşi care practicau metoda accidentul. În câteva luni s-a curăţat de ţeparii ăştia şi, oricum, din vorbă în vorbă şi din ştire în ştire, oamenii au aflat şi nu mai puteau fi ţepuiţi uşor. Era cazu să apară ceva nou.

Cum se întâmplă această nouă metodă de ţepuire? (aviz mai ales femeilor): hoţul îţi vâră sub ştergătorul din dreapta o bancnotă atrăgătoare, de 100, poate chiar 200 de lei. Falsă! Tu te urci la volan, îţi pui lucrurile personale undeva pe scaunul din dreapta sau în spate, iar când vrei să porneşti la drum observi bancnota. Primul instinct (şi să nu spuneţi că nu-i aşa) e să te dai jos, să te duci să iei banii şi să pleci mai departe – considernd că a fost cineva foarte darnic în ziua aia cu tine (sau că Dumnezeu e într-o zi bună). Fix când te duci tocmai pe partea opusă să iei banii din ştergător, un individ vine în mare fugă şi-ţi ia geanta sau tableta sau orice alte lucruri personale ai lăsat în maşină când te-ai urcat. Din acest motiv spunem – atenţie, femei!  – , pentru că ele au genţi sau poşete şi le pun pe scaun în dreapta sau pe bancheta-spate. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide