Prima reclama scrisă de Inteligenţa Artificială este pentru Lexus – VIDEO

Autor: Gandul.info 30 nov. 2018 Știri auto
Prima reclama scrisă de Inteligenţa Artificială este pentru Lexus – VIDEO

Prima reclamă din lume concepută exclusiv prin intermediul inteligenţei artificiale a fost filmată de britanicul Kevin Macdonald, regizorul devenit celebru pentru lungmetrajul „Ultimul rege al Scoţiei/ The Last King of Scotland” şi premiat cu Oscar pentru documentarul „One Day in September” (1999), despre povestea teroriştilor palestinieni care au luat ostateci sportivii israelieni la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

Scenariul reclamei a fost scris în întregime de un program pus la punct de IBM, la solicitarea companiei care produce automobilele Lexus, potrivit prestigedigital.net.

Reclama durează 60 de secunde şi a fost vizionată în premieră pe 15 noiembrie. Pentru realizarea ei, programul informatic a analizat clipurile publicitare premiate în ultimii 15 ani, dar şi parametri legaţi de inteligenţa emoţională, preferinţele spectatorilor şi intuiţia umană.

”Am dezvoltat un set de algoritmi bazat pe psihologie şi pe ultimele teorii despre cum împarte creierul emoţiile pe categorii,” explică Reece Medway de la IBM. ”Programul poate înţelege orice text şi poate alege teme cheie, cum ar fi fericire, tristeţe, furie sau încredere.”

”În loc să-i spunem computerului ce să facă, i-am încărcat o serie de date şi l-am antrenat, apoi i-am dat drumul la treabă,” explică Will Nuthbrown, unul dintre programatori.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide