Primele imagini oficiale cu noua generaţie Hyundai i30 coupe

Autor: Iulian Dnistran 17 sept. 2012 Știri auto

După ce hatchback-ul cu cinci uşi şi varianta break au fost împrospătate, Hyundai a completat gama i30 cu încă o variantă de caroserie. Noul Hyundai i30 cu trei uşi se diferenţiază de fraţii săi mai mari prin design-ul diferit al barelor faţă-spate şi, evident, prin numărul mai mic de uşi.

Grila radiatorului a fost redesenată, iar farurile de ceaţă au acum parte de ornamente noi.

Alte diferenţe faţă de celelalte variante de caroserie sunt reprezentate de un nou set de jante din aliaj de 16 ţoli şi de o nouă schemă de culori pentru interior, cu cusături portocalii pe volan, mânerele din portiere şi schimbătorul de viteze.

Conform vicepreşedintelui Hyundai Motor Europe, Allan Rushforth, noua generaţia a modelului i30 cu trei uşi „a fost concepută exclusiv pentru Europa”, ceea ce înseamnă că nu va ajunge şi pe meleaguri americane.

La fel ca în hatchback-ul cu cinci uşi şi break, noul i30 în trei uşi va fi disponibil cu o selecţie de şase motoare şi două cutii de viteze cu şase trepte, una manuală şi una automată. Cel mai puternic propulsor va fi unul diesel, de 1.6 litri, care dezvoltă 128 de cai putere, în timp ce emisiile de dioxid de carbon sunt de doar 97 g/km. Conform Hyundai, acest motor are cel mai bun raport putere/eficienţă din segment.

Noua generaţie Hyundai i30 cu trei uşi va fi prezentată oficial la Salonul Auto Paris 2012 de la sfârşitul lunii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide