Primul Ford electric: Ford Focus EV

Prima maşină complet electrică de la Ford a fost prezentată în premieră mondială cu ocazia CES (Consumer Electronics Show).

Procesul de electrificare a maşinilor este în plină dezvoltare,după Nissan Leaf şi Chevrolet Volt este rândul celor de la Ford săiasă la rampă prin lansarea primei maşini complet electrice marcaFord, şi anume Ford Focus EV.

Premiera mondială a avut loc la un salon destinat ultimelortendinţe şi evoluţii în materie de eletronice, CES (ConsumerElectronics Show) şi nu la Salonul Auto de la Detroit, expoziţiecare îşi deschide porţile în aceste zile.

Ford Focus EV se laudă cu un motor electric de 123 CP şi uncuplu de 245 Nm, iar autonomia declarată este de 160 km cu unsingur "plin" de energie. În ceea ce priveşte viteza maximă dedeplasare este de 136 km/h. De remarcat este timpul redus deîncărcare a bateriilor, şi anume doar 3-4 ore, atenţie, la o prizănormală de 220 V.

O aplicaţie interesantă este MyFord Mobile, care permitemonitorizarea sistemelor electrice şi electronice, nivelul deîncărcare a bateriilor direct de pe telefonul mobil sau prinintermediul unui calculator.

Maşina va fi disponibilă spre vânzare în America spre sfârşitulacestui an, iar în Europa maşina va fi disponibilă din 2013.