Primul SKODA Superb iV a ieșit de pe linia de producție

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Noul hibrid plug-in SKODA SUPERB iV va fi produs exclusiv în Kvasiny, unde fabricarea se face pe aceeași linie de producție pe care sunt fabricate și modelele SUPERB cu motor cu ardere internă.

Primul SKODA iV a ieșit de pe linia de producție din Kvasiny, Republica Cehă. Producătorul de automobile ŠKODA AUTO a pregătit în amănunt unitatea de producție în vederea fabricării primului său model electrificat din producția de serie, investind aproximativ 12 milioane de euro în lucrările de adaptare și renovare.

Începutul unei noi ere. Hibridul plug-in Superb iV

Motorul pe benzină 1,4 TSI și motorul electric generează împreună 160 kW (218 CP) pentru a propulsa SUPERB iV. Autonomia electrică este de până la 56 km, conform WLTP, iar mașina are o autonomie totală de 930 km, la utilizarea sistemului compus din motorul electric și cel pe benzină.

Această nouă variantă de propulsie a modelului SUPERB este disponibilă pentru liniile de echipare Ambition și Style, precum și pentru SUPERB SPORTLINE și SUPERB L&K. ŠKODA SUPERB iV și noul sub-brand iV pentru mobilitate electrică au fost lansate în premieră mondială la Bratislava, capitala Slovaciei, în mai 2019. Lansarea pe piață a modelului este planificată pentru începutul anului 2020.

Modelul SKODA SUPERB facelift este produs la unitatea din Kvasiny încă din iulie 2019. Tot aici sunt produse și modelele SUV KAROQ și KODIAQ.

În 2018, peste 300.000 de automobile au ieșit de pe poarta fabricii din Kvasiny, ceea ce reprezintă o cifră-record în istoria unității. Producătorul are circa 9.000 de angajați la această unitate ce dispune de tehnologie de producție de ultimă oră.Comentarii
Inchide