Primul SUV produs de Aston Martin va avea un nume preluat din limba rromani - FOTO

Dacă Aston Martin vrea să supravieţuiască, trebuie să facă un SUV ...

Primul SUV produs de Aston Martin va avea un nume preluat din limba rromani - FOTO Primul SUV produs de Aston Martin va avea un nume preluat din limba rromani - FOTO

Aston Martin face eforturi susţinute pentru a intra în gama SUV premium. Britanicii s-au hotărât să-l şi producă începând de anul viitor, însă nu va purta numele DBX asemenea conceptului după care a fost inspirat.

SUV-ul va fi numit Varekai. Numele este împărţit cu o fostă producţie Cirque de Soleil, derivă din cuvântul rroami "oriunde" şi este o referire clară la capacitatea sa de a merge oriunde.

CEO-ul Andy Palmer spune că lucrările la proiectul SUV-ului au avut la bază un mesaj simplu: „Dacă Aston Martin vrea să supravieţuiască, trebuie să facă un SUV".

Indiferent de nume, ne putem aştepta ca anumite lucruri să fie preluate şi de la concept car. În timp ce maşina de prezentare a fost o versiune cu două uşi, versiunea de producţie va avea probabil patru. 

O altă schimbare semnificativă se referă la sistemul de propulsie: conceptul era pur electric, dar SUV-ul de producţie este de aşteptat să fie oferit cu o serie de opţiuni.

FOTO