Primul teaser cu BMW iNEXT, noua navă amiral a companiei

Autor: ProMotor 18 mai 2018 Știri auto
Primul teaser cu BMW iNEXT, noua navă amiral a companiei

Cei de la BMW au prezentat ieri schiţa iniţială pentru BMW iNEXT. Modelul pur electric cu numele de proiect BMW iNEXT va fi construit la fabrica din Dingolfing din 2021. Ca parte a BMW i, noua navă amiral a companiei va încorpora într-un automobil toate direcţiile strategice de inovaţie ale companiei.

Harald Krüger,  Preşedintele Consiliului Excutiv BMW AG, a declarat: „Proiectul iNEXT este baza noastră pentru viitor. Va susţine întreaga companie şi toate mărcile noastre. Pentru prima dată vom combina toate tehnologiile cheie pentru viitor într-un singur automobil. iNEXT este complet electric, complet conectat şi oferă un nivel înalt de condus automatizat. Astăzi am oferit o primă perspectivă acţionarilor noştri asupra BMW iNEXT. Mai târziu în cursul acestui an vom prezenta BMW iNEXT ca automobil concept.”

BMW Group este unul din liderii dezvoltării automobilelor electrificate (electrice şi plug-in) cu peste un sfert de milion de astfel de maşini pe şoselele din întreaga lume. De altfel, în luna aprilie a acestui, vânzările de automobile electrificate au crescut cu 52%, atingând o cotă de peste 5% din vânzările întregului grup. Compania este astfel pe drumul de a atinge 140.000 unităţi în acest an.

BMW Group are o strategie clară de dezvoltare pentru următoarea perioadă, cu MINI electric anunţat pentru 2019 şi BMW iX3 pentru 2020. Brandul BMW i şi-a asigurat drepturile de nume de la BMW i1 la i9 şi BMW iX1 la iX9. BMW i8 Roadster va fi lansat pe piaţă în cursul anului viitor, urmat de MINI electric, cu baterii, în 2019, versiunea electrică BMW X3 în 2020 şi BMW iNext în 2021. Rolul BMW iNext ca avanpost de tehnologie va reuni, în premieră pentru un model de serie, mobilitatea electrică, condusul autonom şi noile posibilităţi de conectivitate în automobil.

Începând cu anul 2021, următoarea (a cincea) generaţie a tehnologiei BMW i de propulsie electrică şi baterii va utiliza o tehnologie modulară scalabilă, pentru a permite tuturor modelelor să fie echipate cu toate tipurile de sisteme de propulsie. Aceasta va asigura posibilitatea de a integra sisteme de propulsie electrice şi plug-in hybrid pe orice model BMW din gamă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide