Producţia de BMW M6 oprită

BMW a anunţat că a tras cortina asupra GT-ului de performanţă BMW M6, o dată cu acest model ieşind din scenă şi apreciatul motor V10 de 5.0 litri.

Producţia de BMW M6 oprită Producţia de BMW M6 oprită

BMW M6E63/64 şi-a făcut apariţia sub forma unui show car la Salonul de laGeneva din 20005, fiind versiunea sportivă a lui BMW Seria 6, modelapărut cu un an mai devreme.Acest GT a preluat la acea vreme propulsorul lui BMW M5,unitatea V10 de 5.0 litri, dezvoltând aceeaşi putere maximă. Înciuda aspectului controversat, marca Bangle, M6 a fost unadintre cele mai apreciatecoupe-uri sportive cu patru locuri, datorităperformanţele exemplare şi aspaţiului pe care îl oferea.

BMWanunţă însă că această poveste a ajuns la sfârşit şi că acest modelnu se va mai produse, ultimul exemplar ieşind pe porţilediviziei M la sfârşitul acestei luni. Acest anunţ al BMWeste şi un semn că noul BMW Seria 6 este aproape de a fi lansat,Grand Tourer-ul bavarez fiind zărit în numeroase rânduri în testepe şosea sau circuit.

Vaexista şi un viitor M6, dar cel mai probabil nu va mai aveaun V10 sub capotă, ci aşa cum se prefigurează la noul M5, va aveaun V8 de 4.4 litri twin-turbo. Presa internaţionalăavansează şi posibilitatea ca noul vârf de gamă al Seriei 6 să numai poarte denumirea M6, ci una cu litera M pe post de sufix.Această ipoteză sfidează însă logica pentru că ar fi o continuarefirească a legendei M6, apărută în 1983, şi nu un conflict cu un almodel existent sau legendar al bavarezilor, ca şi în cazul luiSeria 1 M Coupe.