Programul Prima Maşină a fost aprobat de Guvern. Care este preţul maxim suportat

Autor: Iulian Dnistran 16 oct. 2014 Știri auto
Programul Prima Maşină a fost aprobat de Guvern. Care este preţul maxim suportat

Programul Prima Maşină a fost aprobat de Guvernul României prin ordonanţă de urgenţă, scrie Mediafax. Deocamdată, actul normativ detaliază doar preţul maxim permis pentru maşinile cumpărate prin acest program: 50.000 de lei fără TVA.

Dacă luăm în considerare cursul BNR de astăzi, ajungem la concluzia că preţul maxim teoretic permis este de aproximativ 14.000 de euro cu TVA inclus. Asta înseamnă că, pe lângă binecunoscutele Dacia Logan şi Dacia Sandero, doritorii s-ar putea îndrepta şi către maşini ca Renault Twingo, Nissan Note, Peugeot 208 şi Renault Clio. De fapt, cu 14.000 de euro poţi să-ţi cumperi chiar şi o Dacia Duster 4×4 cu motor pe benzină de 1,6 litri.

Potrivit Mediafax, ordonanţa nu include alte detalii legate de valoarea creditului care poate fi contractat cu garanţia statului, de perioada de valabilitate şi de avansul minim care poate fi solicitat. În schimb, prevede că normele metodologice de aplicare vor fi aprobate în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei.

Actul normativ va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Mai multe detalii poţi citi pe Mediafax.

Tu ce zici: ţi-ai cumpăra o maşină nouă dacă Statul ţi-ar garanta creditul?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide