Programul PRIMA MAŞINĂ ar putea fi suferi modificări drastice. Noi categorii de beneficiari şi noi modele incluse

Autor: ProMotor 02 nov. 2018 Știri auto
Programul PRIMA MAŞINĂ ar putea fi suferi modificări drastice. Noi categorii de beneficiari şi noi modele incluse

Programul Prima Maşină ar putea suferi modificări drastice, deoarece numărul clienţilor de maşini noi care au apelat la acest program social a fost foarte scăzut încă de la lansarea sa.

Clienţii au ezitat să îl utilizeze din cauza condiţiilor, care restrângeau destul de mult lista de opţiuni.

Tinerii de până în 35 de ani care voiau să cumpere un autovehicul nou printr-un credit garantat de stat trebuiau să achiziţioneze un model cel puţin Euro 5, cu un preţ maxim de 50.000 de lei, fără TVA. Totodată, cei care mai deţinuseră un autovehicul nou nu puteau beneficia de programul Prima Maşină. Dobânda creditului garantat de stat este ROBOR la şase luni plus cel mult 3%, iar împrumutul se acordă pentru cel mult şapte ani. Avansul este de cel puţin 5% pentru tineri şi 10% pentru persoanele de peste 35 de ani.

Prin proiectul de ordonanţă publicat de Ministerul de Finanţe, sunt aduse schimbări care ar uma să stimuleze achiziţia de maşini noi.

Principala modificare va fi posibilitatea de a cumpăra un autoturism nou cu ajutorul tichetului valoric, chiar dacă beneficiarul a mai avut în proprietate un autoturism nou.

Totodată, se mai oferă şi posibilitatea achiziţionării de vehiculelor hibrid cu preţ de maxim 100.000 lei (plus TVA) – avans de minim 25%, autoturisme electrice hibride cu un preţ de maxim 150.000 lei (plus TVA) – 30% avans, şi autoturisme complet electrice la un preţ maxim de 150.000 lei (plus TVA) – avans de 30%.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide