Rabla 2018. Ce sumă vei primi de la stat, dacă renunţi la maşina veche

Autor: Marius Vișan 01 feb. 2018 Știri auto
Rabla 2018. Ce sumă vei primi de la stat, dacă renunţi la maşina veche

Programul Rabla va continua şi în 2018. Prin intermediul acestui program, românii îşi pot schimba maşinile vechi cu unele noi. Astfel, persoanele fizice vor putea cere de la stat peste 9.000 de lei. Prima de casare se scade direct din preţul maşinii noi, astfel că banii de la stat n-ajung niciodată efectiv în mâinile solicitanţilor.

Prima de casare se menţine în acest an la valoarea de 6.500 de lei, iar aceasta este acordată în funcţie de cantitatea de emisii de CO2/kilometru generată de motorul maşinii noi. În 2018, prima se dă pentru automobilele noi al căror motor generează maximum 130 g CO2/km.

În plus, românii se pot bucura de un ecobonus de 1.000 de lei dacă maşina nouă are un motor care generează maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau de un ecobonus de 1.700 de lei pentru autoturismele cu motor hibrid. Prin urmare, o persoană fizică poate primi până la 9.200 de lei (6.500 + 1.000 + 1.700) pentru înlocuirea unei maşini vechi cu una nouă.

Pentru a obţine prima de casare, maşinile scoase din circulaţie trebuie să aibă o vechime de cel puţin opt ani (adică să fi fost înmatriculate iniţial în România înainte de 1 ianuarie 2011).

Procedura este următoarea: Odată ce se anunţă perioada de înscriere în programul Rabla, persoana fizică trebuie să se înregistreze la un producător validat. Apoi maşina uzată trebuie predată unui colector autorizat şi radiată din circulaţie. Apoi, ultima etapă este achiziţionarea automobilului nou.

Sursă: avocatnet.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide