„Rambo Lambo”, o fiară creată dintr-un proiect militar eşuat – FOTO – VIDEO

Autor: Marius Vișan 11 oct. 2017 Știri auto

Au trecut 25 de ani de când Lamborghini a încetat să producă LM002, şi acum pare a fi momentul potrivit pentru a ne reaminti aventurile cele mai nebuneşti pe care italienii le-au avut în materie de SUV-uri. Însă această „aşteptare” de 25 de ani va lua sfârşit la începutul lunii decembrie, când va fi lansat Urus.

Poreclit „Rambo Lambo”, LM002 a fost o fiară cu totul nouă pentru compania italiană, ea fiind creată dintr-un proiect militar eşuat. Acesta dispunea de un motor V12 de 5.2 litri de 450 de CP împrumutat de la Countach, devenind astfel primul Lamborghini cu tracţiune integrală.

Lamborghini LM002 a venit cu un interior complet din piele, aer condiţionat, un sistem audio de înaltă calitate şi pneuri speciale Pirelli Scorpion, concepute pentru a ajuta acest monstru să abordeze suprafeţe „moi” precum nisipul. Această bestie avea un apetit pentru benzină care putea fi satisfăcut cu un rezervor de combustibil de 169 de litri. 

Lamborghini a scos propriul LM 002 din muzeul lor pentru a fi restaurat de divizia Polo Storico, reamintindu-ne că au fost primii care au oferit un „super SUV”.

Această moştenire va continua cu noul Urus, dar ne îndoim că lumea se va întâlni un vehicul la fel de nebun ca originalul LM002. 

GALERIE FOTO CU CEL MAI NEBUN LAMBORGHINI

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide