Randări: Skoda Coupe se va numi Skoda Garde?

Autor: Oraan Mărculescu 19 apr. 2012 Știri auto
Randări: Skoda Coupe se va numi Skoda Garde?

În 2006, Skoda prezenta conceptul Joyster, despre care britanicii afirmau că va fi un model bazat tehnic pe Volkswagen Scirocco. Acum, însă, cehii de la Svet Motoru vin cu o altă informaţie: se pare că noul model Skoda Coupe va fi derivat din noua berlină prefigurată de conceptul Mission L.

Aşadar, noul model coupe Skoda nu va mai fi o maşină sportivă concepută pentru senzaţiile la volan, ci o una mai pragmatică, mai spaţioasă şi care privilegiază eleganţa. Deşi în anii ’70-’80, coupe-ul Skoda Rapid era poreclit „Porsche-ul săracilor”, se pare că noul coupe va prelua denumirea Garde, deoarece Rapid este rezervat pentru noua berlină familistă.

Ca motorizări, coupe-ul Skoda Garde nu va aduce surprize, urmând a beneficia de propulsoare deja cunoscute din banca de organe VW. Versiunea de top, RS, va beneficia de motorul turbo de 2,0 litri de peste 200 CP, propulsor la care, se pare, berlina Rapid nu va avea dreptul, pentru a nu fura din clienţii Octaviei RS.

Pentru moment rămânem la stadiul de speculaţii, deşi unele zvonuri afirmă că Skoda pregăteşte o surpriză fanilor la întâlnirea de la Worthersee din mai 2012. Voi ce credeţi:

AR AVEA SUCCES UN ASTFEL DE COUPE SKODA GARDE?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide