Randări: Skoda Joyster va fi bazată pe Volkswagen Scirocco

Britanicii de la AutoExpress ne dau primele informaţii despre viitorul hot-hatch Skoda, care a fost prefigurat încă din 2006 de conceptul Joyster şi care se pare că va fi bazat pe platforma lui Volkswagen Scirocco. Cu alte cuvinte, prima sportivă veritabilă Skoda?

Randări: Skoda Joyster va fi bazată pe Volkswagen Scirocco Randări: Skoda Joyster va fi bazată pe Volkswagen Scirocco

Vi se pare şocant că Volkswagen Scirocco va avea un văr maiaccesibil, produs de Skoda? Nu ar trebui, dată fiindpolitica platformelor comune specifică grupului Volkswagen.Britanicii de la AutoExpress chiar încearcă să ne dea o idee cum va arăta noulcoupe Skoda Joyster - vezi aici imaginile.

Conform surselor britanicilor, denumirea Joyster a fost dejaînregistrată de oficialii Skoda pentru un model de serie, iarcoupe-ul de faţă urmează să fie lansat chiar în cursul acestui an.Nu credem că vom fi martorii acestui lucru la Salonul Auto Geneva2011, dar surpriza ar putea fi rezervată pentru toamnaacestui an, la Frankfurt 2011.

Teoretic, modelul din randările britanicilor nu se depărteazăprea mult de conceptul Skoda Joyster, prezentat la Salonul Auto Paris 2006,doar partea frontală fiind mai apropiată de stilulOctavia 2 facelift. Avem cunoscuta grilăSkoda, dar ceva mai aplatizată, faruri armonios integrate, precumşi un spoiler sportiv, cu o grilă de aer foarte generoasă şiornament tip grilă împletită.

Spatele maşinii este foarte original, blocurile opticeverticale continuându-se pe orizontală la baza luneteihayonului, în timp ce evacuarea trapezoidală este plasatăcentral. Forma laterală a suprafeţei vitrate îi conferă maşinii unaer puternic de dinamism, iar montanţii negri amintesc de ideea decarlingă de la Saab.

Gama de motorizări ar trebui să fie aceeaşi de la VolkswagenScirocco, dar se pare că vârful de gamă va fi doar un turbo de 210CP, pentru a nu ameninţa top-modelul Volkswagen Scirocco R. Ca preţuri, se estimează căSkoda Joyster va fi mai ieftină cu circa 5.000 euro faţă deScirocco.

Voi ce credeţi?

VA AVEA SKODA JOYSTER SUCCES MAI MARE DECÂT VWSCIROCCO?