Rechemare în service Bentley: risc de rugină la statueta de pe capotă

Din categoria "hai să exagerăm cu rechemările în service", Institutul Naţional pentru Siguranţa Rutieră din America (NHTSA) a obligat Bentley să recheme în service câteva sute de modele. De ce?

Rechemare în service Bentley: risc de rugină la statueta de pe capotă Rechemare în service Bentley: risc de rugină la statueta de pe capotă

Nu este o glumă de 1 aprilie, este un fapt real: NHTSA,institutul american pentru siguranţa rutieră, a emis unordin de rechemare în service în America de Nord pentru mai multemaşini de lux Bentley.

Se pare că mecanismul pentru retractarea statutetei"Flying B" de pe capotă se poate deteriora din cauzaruginei, iar, în cazul unui accident cu pietoni, statuetanu se mai retrage în locaşul special în momentul impactului,devenind un obiect foarte periculos pentru cel accidentat.

Modelele Bentley vizate sunt Arnage, Azure şiBrooklands, fabricate în perioada 2007-2009, numărulmaşinilor care trebuie să viziteze service-ul pentru remediereaproblemei ridicându-se la circa 600 de unităţi - este vorba desprecei care au ales această dotare de pe lista de opţionale, "FlyingB" nefiind dotare standard din motive ţinând de siguranţărutieră.

Este deja de la sine înţeles că operaţiunea de înlocuirea mecanismului de retractare va fi gratuită. Problema nuţine de bani, în acest caz, ci de timpul pe care proprietarul artrebui să îl piardă. Dar, cel mai probabil, marea majoritate amaşinilor vor fi duse la service de către şoferii personali.

Oare această rechemare în service va ştirbi dinreputaţia limuzinelor Bentley?