Rechemare în service în USA - risc de incendiu pentru VW Routan

Iniţial, pentru grupul VW a părut o afacere profitabilă să modifice puţin modelul Chrysler Voyager şi să îl vândă cu siglă VW. Acum, însă, germanii şi-au dat seama că "pachetul" înseamnă şi nişte probleme.

Rechemare în service în USA - risc de incendiu pentru VW Routan Rechemare în service în USA - risc de incendiu pentru VW Routan

Nu au trecut decât câteva zile de când Chrysler a anunţat o rechemare in service masivă, pentru unsfert de milion de monovolume Voyager şi Dodge Caravan. Motivul:riscul izbucnirii unui incendiu, din cauza cablajelor dinportiere.

Era, aşadar, doar o problemă de timp până când modelul geamăn Routan, dar cu siglă Volkswagen, urma să "intreîn horă". Acum, Volkswagen America a anunţat că va rechema înservice nu mai puţin de 16.000 de modele Routan, pentru aceeaşiproblemă, care ar putea duce la un incendiu.

Inginerii Volkswagen vor verifica atât cablajul din portiere,cât şi modulul electric de deschidere a uşilor culisante. Înservice, vor fi înlocuite toate componentele care se va consideracă nu prezintă siguranţa impusă de standardele constructorului, iarcablurile vor fi repoziţionate.

Volkswagen nu se teme că această rechemare în service va afectaimaginea pe care germanii încearcă să o reconstruiască în America,deoarece nu mai are alte modele dezvoltate împreună cu Chrysler(care, de altfel, este acum proprietate a grupului Fiat).