Rechemare în service KIA Cee'd, posibile probleme la frâne

Obiectul rechemării în service pentru KIA Cee'd îl reprezintă o posibilă scurgere de lichid de frână la cilindrii sistemului de frânare, pentru modelele echipate cu sistemul ESP.

Rechemare în service KIA Cee'd, posibile probleme la frâne Rechemare în service KIA Cee'd, posibile probleme la frâne

Inginerii de la KIA au descoperit că, în cazul modelelor Cee'd echipate cu sistemul de controlal stabilităţii ESP, în unele situaţii de frânare de urgenţăexistă posibilitatea ca lichidul de frână să se scurgă dincilindrul pompei de frână, astfel presiunea de frânarescăzând.

Până acum nu au fost înregistrate accidente din această cauză,însă au mai mulţi clienţi s-au plâns că au observat o frânare maipuţin eficientă a maşinilor lor. Remedierea problemei în service seestimează că va dura 35 de minute.

Numărul de maşini afectate de această rechemare în service seridică la circa 56.000 de unităţi în Europa, fiindvorba de modele fabricate în perioada 1 aprilie 2008 - 30 martie2009, în toate versiunile de caroserie: hatchback 5 uşi, ProCee'dşi Cee'd SW.

În Marea Britanie, KIA anunţă o rechemare în service şipentru modelul urban KIA Picanto, fiind afectate în jur de6.500 de modele. Problema, însă, nu ţine de sistemul de frânare, cide filtrul de carburant, care, în cazul unor condiţii meteorologicedificile, poate să nu mai furnizeze benzină motorului în parametriioptimi.

Deocamdată, nu a fost anunţată oficial o rechemare în service peplan european pentru Picanto, dar unele surse din companiacoreeană afirmă că ar fi vorba de un număr de 65.000 de maşini careurmează să beneficieze de remedierea problemei.