Rechemare în service Mercedes în USA - probleme de direcţie

Limuzinele Mercedes S-Class şi E-Class se vând foarte bine în America de Nord. Însă "îngerul păzitor" NHTSA a găsit o problemă la direcţia acestor modele, aşa încât nemţii trebuie să recheme în service circa 85.000 de maşini.

Rechemare în service Mercedes în USA - probleme de direcţie Rechemare în service Mercedes în USA - probleme de direcţie

Specialiştii de la NHTSA (Institutul American de SiguranţăRutieră) au descoperit o posibilă problemă la sistemele dedirecţie ale modelelor Mercedes S-Class şiE-Class, comercializate pe piaţa nord-americană.

După cum au confirmat şi inginerii Mercedes, existăposibilitatea ca sistemul de direcţie asistată să nu maifuncţioneze, din cauza unei probleme care poate să aparăla circuitul hidraulic. Ceea ce înseamnă că direcţia poatedeveni mult prea tare, acest lucru putând cauza accidente,dacă cel de la volan nu aplică o forţă mai mare decât ar fi deaşteptat pentru rotirea volanului.

Prin urmare, Mercedes a dispus o rechemare în servicepentru un număr de 85.078 de modele Mercedes S-Class şi E-Class pe continentul nord-american,în curând urmând a da publicităţii şi numărul de maşini careurmează să fie rechemate pe alte pieţe de pe mapamond.

Inginerii ne asigură, totuşi, că această problemă nu areconsecinţe asupra controlului direcţiei, deci riscul unuiaccident este extrem de scăzut şi ţine mai mult de neatenţia celuide la volan.

Nu este prima oară când asistăm la o rechemare înservice a maşinilor Mercedes pe motiv de probleme ladirecţie: în 2008, au fost rechemate în service mai mult de100.000 de modele Mercedes ML, produse între1998 şi 2003.