Rechemare în service pentru 243.000 SUV-uri GM

Cei de la General Motors nu au probleme nici de mecanică, nici de electronică. Însă "buturuga mică" nu înseamnă că e neimportantă: este vorba de o problemă la prinderea centurilor de siguranţă pentru locurile din spate.

Rechemare în service pentru 243.000 SUV-uri GM Rechemare în service pentru 243.000 SUV-uri GM

După ce, în primăvară, cei de la General Motors au fostnevoiţi să recheme în service 1,3 milioane de maşini dincauza unor probleme la direcţie, acum aproape un sfert de milion deSUV-uri trebuie să treacă prin service pentru remedierea uneiprobleme banale.

Mai exact, în cazul scaunelor din spate, centurile de siguranţăpot să nu fie bine prinse, deşi declicul clapetei de fixare te-arputea face să crezi că totul este în ordine. Pentru General Motorseste cu atât mai frustrant cu cât vorbim de dispozitive realizatede furnizori externi (nu se specifică, totuşi, dacă vorbim de "madein China"...).

Bineînţeles, proprietarii modelelor vizate vor fi notificaţiprin scrisori, iar intervenţia din service, pentru modificareaclapetei, va fi gratuită. Modelele avute în vizor sunt SUV-urileChevrolet Traverse, Buick Enclave, GMC Arcadia şi Saturn Outlook,produse între 2009 şi 2010.

Rechemarea nu va fi realizată doar pe teritoriul Americii,urmând a fi rechemate în service-uri şi maşinile vândute în Canada,Mexic, Arabia Saudită sau China.

Până în acest moment, General Motors a ajuns la aproape 3milioane de maşini rechemate în service în decursul anului 2010.Sperăm ca anul acesta să nu mai auzim de "rechemare în service" şi"General Motors" în acelaşi context.