Rechemare în service Tesla Roadster - risc de incendiu

Producătorul californian Tesla a iniţiat o rechemare în service a peste 400 de modele Testla Roadster, din cauza unei posibile probleme la un cablu electric, lucru care ar putea duce la un incendiu.

Rechemare în service Tesla Roadster - risc de incendiu Rechemare în service Tesla Roadster - risc de incendiu

Rechemarea în service vizează un număr de 439 demodele Tesla Roadster, decapotabilaamericană de 100.000 de dolari, care beneficiază de propulsiestrict electrică.

Problema a fost observată chiar de către ingineri, într-unincident în care fumul care a început să iasă de sub faruldin dreapta i-a făcut pe aceştia să descopere că un cabluelectric s-a frecat de un element din fibră de carbon alcaroseriei, izolaţia cablului deteriorându-se.

Acest lucru poate duce la izbucnirea unui incendiu nedorit,însă, din fericire, până în acest moment nu a fost înregistrat niciun astfel de incident. Totuşi, ca măsură de precauţie,Tesla va rechema toate modelele Roadster 2.5 şi 2.0 înservice - versiunile 1.5 nu sunt afectate de aceastăproblemă.

Remedierea va consta în inspectarea respectivuluicablu (care face parte dintr-un sistem de backup, îneventualitatea că sistemul principal de 12V întâmpină probleme) şimontarea unui manşon special, astfel încâtizolaţia cablului să nu fie afectată de frecarea cu elementelecaroseriei. Bineînţeles, toată operaţia va fi gratuită, urmând adura maximum o oră.

Urmează să vedem ce alte rechemări în service mai urmează cunoile maşini electrice mai abordabile.