Rechemare service Nissan - probleme aprindere

Japonezii anunţă o rechemare în service masivă pe plan mondial, pentru 2,1 milioane de maşini Nissan şi Infiniti.

Rechemare service Nissan - probleme aprindere Rechemare service Nissan - probleme aprindere

Inginerii Nissan au detectat o problemă care poateapărea la sistemul de aprindere, aceasta putând provocaînecarea motorului şi chiar oprirea acestuia în mers. Problemaafectează circa 2,1 milioane de maşini Nissan şi Infiniti în toatălumea.

Cele mai multe maşini cu probleme se pare că sunt înJaponia, unde vor fi rechemate circa 830.000 de maşini, întimp ce în SUA şi Canada numărul maşinilor care trebuie sa treacăprin service este ceva mai mic, de 760.000 de maşini. În Europasunt afectate în jur de 350.000 de maşini, iar în China şi Taiwandoar circa 200.000 de maşini.

Modelele care vor trebui să intre în service pentru remediereaproblemei (remediere gratuită, bineînţeles) sunt SUV-urileNissan Armada şi Infiniti QX56, precum şi Pathfinder, Frontier şiXTerra. Dintre maşinile mici menţionăm Nissan Micra (Marchpe piaţa japoneză), Tiida şi Cube.

De menţionat că, în USA, circa 180.000 de SUV-uri de categoriemare Nissan Armada şi Infiniti QX56 au mai fost rechemate înservice pentru probleme ţinând de aerul condiţionat, iar în Europa 130.000 demodele Pathfinder şi Navarra au fost rechemate pentru remediereaunor probleme de soft legate de airbaguri.