Record de consum cu Volkswagen Passat BlueMotion

Un jurnalist britanic a reuşit să obţină un record de consum, parcurgând peste 2.400 km cu un singur plin. Performanţă realizată la bordul unui Volkswagen Passat BlueMotion.

Record de consum cu Volkswagen Passat BlueMotion Record de consum cu Volkswagen Passat BlueMotion

Să faci 2.456 km cu un singur plin de combustibil sună,într-adevăr, remarcabil. Mai ales dacă ne gândim că nuvorbim de o maşină liliputană, ci de una care nu ai crede că ecapabilă de aşa ceva: Volkswagen Passat.

Jurnalistul britanic Gavin Conway este cel care s-a încumetat săobţină un astfel de record de consum, iar maşina pe care autilizat-o a fost un Volkswagen Passat BlueMotion, dotat cumotorizarea 1,6 TDI de 105 CP.

Fişa tehnică a acestui model ne relevă o masă destul de mare, deaproape 1,5 tone, în timp ce consumul mediu teoretic se cifrează la4,5 litri/100 km. Dacă ne referim la un parcurs extraurban,consumul coboară, în teorie, până la 3,8 litri/100 km, ovaloare foarte greu de realizat în condiţii reale deexploatare.

Britanicul, însă, a reuşit să obţină un consum mediuextraordinar, de 3,14 litri/100 km, cu un singur plin -ceea ce înseamnă 77 de litri de motorină, cât încap maxim înrezervorul unui Volkswagen Passat.

Iar asta în condiţiile în care viteza medie s-a cifratla 72 km/h, pe un traseu care a avut ca punct de pornirelocalitatea Maidstone (Marea Britanie) şi ca punct final, unde s-aterminat motorina din rezervor, localitatea Calais (Franţa).

Cât de mare a fost efortul depus? Suficient, având în vedere cădrumul a fost parcurs în trei zile, iarjurnalistul britanic a fost urmărit de doi observatori independenţide la Asociaţia Automobiliştilor din Marea Britanie.

Iată încă un motiv pentru care germanii nu se grăbesc săintroducă o versiune hibrid pe noul Volkswagen Passat facelift,considerându-se că BlueMotion este o soluţie foarte bună,deocamdată, pentru aceia care vor o maşină spaţioasă, dar şieconomică.