Record de viteză cu Trabantul: 235 km/h în Germania!

Maik şi Ronny Urland au reuşit să stabilească un record de viteză maximă pentru o maşină cu motor în doi cilindri - au atins 235 km/h cu un... Trabant!

Record de viteză cu Trabantul: 235 km/h în Germania! Record de viteză cu Trabantul: 235 km/h în Germania!

Despre cunoscutele maşini Trabant se spune, glumind, că atingviteza maximă doar atunci când sunt tractate. În ce priveşteperformanţele, orice fan Trabant ţi-ar spune că ar fi onebunie să încerci să mergi cu mai mult de 120 km/h cu o astfel demaşină.

Trabantul are o caroserie foarte uşoară, de numai 750 kg,realizată din mase plastice, iar motorul său în doi timpi s-a făcutremarcat mai mult prin fumul pe care îl scoate decât prinperformanţele sale.

Totuşi, a existat, la un moment dat, un Trabant care aintrat în Cartea Recordurilor, atingând viteza maximă de 200km/h. O performanţă aproape uluitoare pentru "maşinapoporului" din RDG, care acum, însă, a fost depăşită.

Pentru a celebra unirea celor două Germanii, acum 20 de ani,după căderea Zidului Berlinului, doi fani ai fenomenului Trabant auîncercat să depăşească recordul precedent pe pista unui aeroportdin Germania.

Fraţii Maik şi Ronny Urland au decis să-şi rişte, practic,viaţa, ducându-şi maşinuţa la limită - nu vorbim de un Trabant deserie, ci unul modificat astfel încât să poată face faţăîncercării.

Rezultatul: atingerea unei viteze maxime de 235km/h. Lucru posibil datorită tuningului motorului(atenţie, motorul nu a fost înlocuit, ci doar modificat, rămânândîn configuraţia cu 2 cilindri), a unui kit exterior pentruobţinerea unui cât mai bun coeficient aerodinamic şi prin adoptareaunei suspensii sportive şi a unor pneuri de mare performanţă.

Bravo. Acum să vedem dacă se va încumeta cineva să obţină celmai puţin poluant Trabant - şi nu vorbim de conceptul Trabant nT apărut la Frankfurt2009.