Record de viteză pe gheaţă cu Bentley Continental Supersports

Juha Kankkunen, cvadruplu campion în WRC, a stabilit un nou record de viteză pe gheaţă cu noul Bentley Continental Supersports Convertible.

Juha Kankkunen, campion de 4 ori în WRC, areuşit să stabilească un nou record de viteză pe gheaţă, rulând cu324,69 km/h la volanul noului Bentley Continental SupersportsConvertible pe apele îngheţate din Marea Baltică de pecoasta Finlandei. Acesta a reuit să-şi depăşească propriul recorddin 2007, când a atins viteza maximă pe gheaţă de 321,6km/h cu un Bentley Continental GT.

Pentru a ajunge la asemenea performanţe, maşina lui Kankkunen asuferit şi câteva modificări precum introducerearoll-cage-ului obligatoriu, anvelope deiarnă Pirelli (SottoZero II 275/40 R20), spoilerefaţă şi spate pentru a oferi stabilitate pe suprafeţealunecoase la viteze foarte mari şi o paraşutămontată în bara spate pentru oprirea de urgenţă.

Pentru a proteja mediul înconjurător, cei de la Bentley auhotărât ca modelul britanic să fie alimentat doar cuBioetanol E85. Acest lucru este posibil pentru toatemodelele din gama Continental, capabile să ruleze pe benzină,bioetanol E85 sau orice combinaţie a celor două.

Cu ajutorul echipei sale experimentate şi inginerilor de laBentley, Juha Kankkunen a învins temperaturi de minus 30 degrade, viscolul şi vântul care sufla pe pista de gheaţălungă de 16,5 km şi 70 cm grosime. Recordul a foststabilit pe o distanţă lungă de un kilometru iar viteza măsurată afost certificată de către Poliţia de Trafic dinFinlanda.