Record negativ de consum pentru Bugatti Veyron Supers Sports

Agenţia guvenamentală pentru protecţia mediului din USA realizează anual un top al maşinilor cele mai economice. Dar şi al celor care consumă cel mai mult. În acest an, Veyron Super Sports ia "titlul"!

Record negativ de consum pentru Bugatti Veyron Supers Sports Record negativ de consum pentru Bugatti Veyron Supers Sports

Cele mai economiceDacă ne referim la TOP 10 cele mai puţin poluante maşini din SUA, nu neva mira că topul este dominat de maşini hibrid (9 din cele 10modele), iar pe locul întâi se situează Toyota Prius, având consumuride 51 mpg în ciclu urban (circa 4,6 litri/100 km), respectiv de 48mpg pe autostradă (circa 4,9 litri/100 km).

Iată, însă, că la capătul clasamentului (adică "primul de la coadă")regăsim pe nimeni altcineva decât pe recentul încoronat decătre Guiness Book cu titulatura de "ca mai rapidă maşină deserie": Bugatti Veyron SuperSports.

Marii consumatoriMaşina de 1.200 CP şi cu o viteză maximăomologată în Cartea Recordurilor de 434 km/h reuşeştevalori de 8 mpg în regim urban (circa 29,4 litri/100 km),respectiv 15 mpg pe autostradă(adică în jur de 15,6 litri/100 km). Valorimăsurate după standardele nord-americane.

Cu alte cuvinte, cea mai hulită maşină de cătreecologişti în 2011 va fi Bugatti Veyron Super Sports.Alături de care mai putem enumera, în acest TOP 10 al celor maigurmande maşini, offroaderele Mercedes G 55 AMG sau ML 63 AMG, precum şi limuzinele Bentley Continental Flying Spur sau Rolls Royce Phantom.

Dar punem pariu că proprietarilor acestor maşini anti-ecologienu le pasă de consum...