Record pentru Fiat

Vineri, 4 februarie, în uzina Bielsko Biala din Polonia, Fiat a atins numărul de producţie 4 milioane pentru renumitul propulsor 1.3 Multijet lansat în anul 2003.

Record pentru Fiat Record pentru Fiat

Considerată inovaţia care a schimbat percepţia asupratehnologiei Diesel şi a modalităţii în care poate fi ea folosită,Multijet este o evoluţie a sistemului Common Rail inventat de Fiatîn 1997.

Ales în 2005 Motorul Anului, 1.3 Multijet a devenit în timp unadevărat reper pentru propulsoarele diesel, asigurând performanţă,un consum foarte redus şi o perioadă îndelungată de utilizare încondiţiile unor costuri reduse. Motorul 1 .3 16 v se află înprezent la cea de-a doua generaţie, Multijet II, şi este disponibilîntr-o gamă ce porneşte de la 75 CP, cu turbocompresor şi geometriefixă, şi ajunge la 85 şi respectiv 95 CP. Motorul se regăseşte pemulte dintre modelele grupului Fiat, de la Fiat Panda, familiaPunto, Lancia Ypsilon, Fiat Qubo, Alfa Romeo MiTo şi Fiat 500. Dealtfel, un model Fiat 500 95 CP Euro 5 este şi cel echipat cumotorul numărul 4 milioane şi este destinat unui client dinFranţa.

În România au fost comercializate până în prezent peste 14.000de autovehicule echipate cu motorul 1.3 Multijet.